YHDISTYKSEN ILMOITUKSIA


Pohjois-Karjalan Näkövammaiset ry:n hallitus piti tänään maanantaina 16.3. kokouksen ,jossa päätettiin mm. Korona-epidemian vaikutuksista yhdistyksen toimintaan.
Noudatamme Näkövammaisten liiton suositusta epidemian hillitsemisessä ja keskeytämme kaikki ryhmämuotoiset toiminnat toukokuun loppuun saakka. Kotikäynnit kotikäynnit ovat tauolla toukokuun loppuun. Tietotukipalvelujen etäohjaukset Team Viewerin ja puhelimen numero 044 771 1159 välityksellä sekä sähköpostilla jouni.keranen@pknv.fi .
Jäsenpalvelua ja ohjausta on mahdollista saada puhelimitse numerosta 050 350 6050 tai sähköpostilla sirpa.lankinen@pknv.fi
24.4. pidettäväksi ilmoitettu kevätkokous pidetään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.
Ystävällisin terveisin
Keränen Jouni
tiedonsaantivastaava
puh: 044 771 1159
jouni.keranen@pknv.fi


Uusi järjestösihteeri Sirpa Lankinen on aloittanut työt 3.2.2020.

Tiedonsaantivastaava Jouni Keränen tekee etätöitä maanantaina ja tiistaina maaliskuun alusta lukien.

Jouni on tavoitettavissa silloin puhelimitse numerosta 044 771 1159 tai sähköpostilla jouni.keranen@pknv.fi

Näkövammaiset Käsityöntekijät ry:n rottinki-pienkorikurssi on peruttu

Opintokeskus Siviksen tukema Kirjallisuuspiiri ei kokoonnu tiistaina 31.3.2020 kello 12-13.30 toimintakeskuksella. Kirjana on Jussi Konttisen kirjoittama Siperia. Helsingin Sanomien toimittaja Jussi Konttinen muutti puolisonsa ja kolmen lapsensa kanssa puoleksitoista vuodeksi Siperian kylmimmälle seudulle Jakutiaan. Talvella pakkaset paukkuivat jopa 50 asteessa ja Konttiset sulattivat vettä jäälohkareista ja teippasivat autoonsa tuplaikkunat. Perheen lapset kävivät jakutialaista kyläkoulua ja munniharppupainotteista päiväkotia. Konttinen tutustui Siperian ihmeisiin: Hän kävi katsomassa Euraasian suurimman tulivuoren purkausta, vietti rantaelämää 70 000 mursun seurassa ja etsi mammutin syöksyhampaita ikiroudan syvyyksistä. Hän myös näytteli jäätynyttä zombia jakutialaisessa elokuvassa, oppi tykkäämään jäisestä kalasta ja tutustui omintakeisen ja elinvoimaisen jakuuttikansan elämään.

Jussi Konttisen reportaasikirja kertoo suomalaisen perheen elämästä äärimmäisissä oloissa mutta myös Siperian kulttuurista, politiikasta ja taloudesta, valtavasta erämaasta, suunnattomista luonnonrikkauksista ja arktisen alueen herkästä luonnosta. Jokainen tilaa itse kirjansa Celiasta.

Kirjallisuuspiiriä vetää edelleen Liisa Parviainen. Tervetuloa!

.
TIEDOKSI:

Yhdistys korvaa puolet jäsenelle yhdestä kansalaisopiston osallistumismaksusta/lukukausi kuittia vastaan. Toimita kuitti toimistolle.


Savon Kinot tiedottaa:

Ohjeita kuulo- ja näkövammaisille

Kuulo- ja näkövammaisille elokuvaliput maksavat 5 euroa ja heidän henkilökohtaisille avustajilleen liput ovat maksuttomia. Kassalta ostettaessa lippujen hinnat annetaan suoraan alennushintaisina. Verkkokaupassa varaukset tehdään normaalihintaisena ja kassalta lippujen hinnat muutetaan oikeaksi. Muista esittää kassalla näkövammais-korttisi ja huolehdi itse siitä, että saat Sinulle kuuluvat etusi.

Allasjumppa kello 15 Rantakylän uimahallissa

Soveltava allasjumppa, joka ylläpitää ja vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä, lihaskuntoa sekä huoltaa nivelistöä. Ohjauksessa huomioidaan mm. näkövammaiset ja muistisairaat. Avustaja ryhmään maksutta. Kurssimaksun lisäksi osallistuja maksaa uintimaksun suoraan hallin kassalle. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Joensuun liikuntapalveluiden kanssa.

Opettaja syyskaudella:Helena Tietäväinen, kevätkaudella Jenni Raassina-Asikainen

Opetuspaikka:Rantakylän uimahalli, rata-allas

Päivä ja kello:Maanantaisin: kello 15.00-15.30

Kevätlukukausi 13.1.2020 – 6.4.2020

Kurssimaksu: 25 euroa kaudelta, eli yhteensä 50 euroa, josta yhdistys maksaa puolet, eli osallistuja maksaa suoraan Pohjois-Karjalan Näkövammaiset ry:n toimistoon 25 euroa, joka sisältää molemmat kaudet.

Mikäli et ole vielä ilmoittautunut, ilmoittaudu heti yhdistyksen toimistoon, puhelin 013 129 954 tai 050 350 6050.

Toivomus, että toimistolla käyvät henkilöt eivät tule huoneeseen, jos toimistosihteeri on puhelimessa tai hänellä on huoneessa asiakas.

Tiedonsaantivastaava Jouni Keräsen tiedote:

Arvoisat asiakkaat!

Työaikani on maanantai - perjantai kello 08:00 - 15:30, jonka välisenä aikana vastaan mahdollisuuksieni mukaan puhelimeen. Ollessani asiakkaan luona tai kokouksessa, en voi vastata puheluihin. Kyseiset ajat ovat asiakkaille varattuja aikoja, jolloin teen työtäni asiakkaan luona.

Olkaa siis ystävällisiä ja jättäkää vastaajaan viesti, älkääkä vain sulkeko puhelinta. Otan sitten mahdollisimman pian yhteyttä. Välttämättä en samana päivänä, mutta kun vastaajassa on viesti, niin tiedän, kuka on tavoitellut.

Ystävällisin terveisin

Jouni Keränen, tiedonsaantivastaava

puh. 044 771 1159

jouni.keranen@pknv.fi