YH­DIS­TYK­SEN IL­MOI­TUK­SIA


Ajankohtaiset asiat


Hallitus kokoontui 15.9.2018

Käsiteltiin vuoden 2019 toimintasuunnitelmaa ja talousarviota.

Hallitus kokoontuu seuraavan kerran 15.10.2018.


Tiedote 013-alkuisen numeron toimimisesta

Sirillä ei edelleenkään voi soittaa 013 alkaviin puhelinnumeroihin eikä se toimi, vaikka alkuun laittaa +35813...Olen ollut yhteydessä eri operaattoreihin ja huhu että 013 olisi määritelty palvelunumeroksi ei pidä paikkaansa. Laitoin 03.09.2018 viestiä Applelle ja pyysin tietoa missä vaiheessa ovat ongelman selvittelyssä. Ongelma on Sirissä ei operaattoreissa.

Terveisin Jouni


Syyskokouskutsu

Pohjois-Karjalan Näkövammaiset ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään perjantaina 23. päivänä marraskuuta 2018 klo 12 alkaen Hotelli Kiteenhovissa, osoite Hovintie 2, 82500 Kitee.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen syyskokoukselle määräämät asiat ja valitaan Näkövammaisten liitto ry:n valtuustoon valtuutettu eronnen tilalle lopulle valtuustokaudelle.

Kokouksen jälkeen n. klo 13.30 hanuristi Mika Tarkkonen esiintyy.


Joululounasruokailu alkaa klo 14.30. Lopuksi pidetään arpajaiset.

Joululounas sisältää:

Silli (M,G)

Graavilohi (M,G)

Savulohihyytelö (L,G)

Sienisalaatti (L,G)

Vihersalaatti (M,G)

Rosolli & kastike (L,G)


Joulukinkku (M,G)

Karjalanpaisti (M,G)

Porkkanalaatikko (L,G)

Lanttulaatikko (L,G)

Keitetyt perunat (M,G)


Piirakat (L) & munavoi (L,G)

Kotijuomat

Kahvi/tee ja Karpalomousse (L,G)


Ruokailusta peritään omavastuuna 10 euroa yhdistyksen jäseniltä ja heidän avustajilta, varaa tasaraha. Muut osallistujat maksavat ruokailusta 25 euroa. Mikäli ilmoittautunut henkilö jää saapumatta, häneltä peritään ruokailun koko hinta, eli 25 euroa.

Ota yhteys omaan kerhonvetäjääsi yhteiskuljetusten järjestämiseksi. Kuljetuspalvelun käyttöä toivotaan mahdollisuuksien mukaan. Matkakulut korvataan yhdistyksen jäsenille halvimman matkustustavan mukaan. Mikäli joutuu käyttämään muuta kuin yleistä kulkuneuvoa, siitä on sovittava erikseen ennakkoon yhdistyksen puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan kanssa.

Sitovat ilmoittautumiset yhdistyksen toimistoon ruokailun takia viimeistään 15.11.2018 mennessä, puhelin

013-129 954 tai 050-350 6050.

Tervetuloa!

Hallitus
Teatterimatka Savonlinnaan perjantaina 19.10.2018

Yhdistys järjestää teatterimatkan Savonlinnaan perjantaina 19.10.2018. Teatterikappaleena on JAAKKO TEPPO - musikaali haaskasta miehestä


Syyskuun lopussa Savonlinnasalin valtaa itse Ruikonperän multakurkku Jaakko Teppo. Tämä savokarjalainen kuoliaaksinaarattaja lauloi itsensä suomalaisten sydämiin ikimuistoisilla nevergreen- kappaleillaan, ja nauratti kansaa pitkin maata parhaimmillaan kolmensadan keikan vuositahdilla. Jo teini-iässä Jaska alkoi luoda mieleensä kuvitteellista Ruikonperän kylää, minkä tienoille hän sijoitti laulunsa ja tarinansa. Ruikoperä on pieni yläsavolainen kyläpahanen, jonka pääelinkeinot ovat metsästys, kalastus ja varastus. Kylän suurin yleisötapahtuma on kusiaispesän avajaiset, ja työttömyysprosentti on hiukan yli maan keskiarvon - 103 prosenttia.

Jaakko Teppo - musikaali haaskasta miehestä on riemastuttava sukellus sekä Jaskan omiin elämänvaiheisiin, että luomansa kylän tapahtumiin. Näytelmä marssittaa lavalle koko Ruikonperän asujaimiston. Mikrofoniin tarttuvat muun muassa Ryynäs-Topi, Veikko Römppäinen, Eetla- mummo ja kylän mannekiini Henna-Lyydia Ryytty. Näytelmän ehdoton päätähti on kuitenkin maestro Jaska itse, jonka maailmaa kiertäneisiin saappaisiin astuu toinen kuplettimestari, muun muassa Jaakko Teppo- laulukilpailut voittanut Matti Muhonen. Näytelmässä kuullaan liki kaksikymmentä Jaskan rakastetuinta laulua kovasti eläväisen orkesterin säestämänä.

Käsikirjoitus:Matti Muhonen
Ohjaus:Niko Taskinen
Kapellimestari:Jari Pylväinen
Lavastus ja valot:Jarmo Hirvonen
Puvut:Jenni Purmonen
Äänet:Ari Ärmänen
Maskeeraus:Marjaana Kokkonen

Rooleissa mm:Matti Muhonen, Iida-Maaria Lindstedt, Lauri Kortelainen, Matti Ruuska, Linda Taskinen, Mervi Koskinen, Aino Mankonen, Mikko Leinonen ja Jari Pylväinen.

Oikeuksia valvoo:Fun Pandemia / Matti Muhonen / Savonlinnan Teatteri
Matkaohjelma:

Lähtö Joensuusta Kauppakatu 17 B kello 9.00.

Ajoreitti: Imatrantie (tie 6), Kantatie (tie 71) ja Savonlinnantie (tie 14). Myös matkan varrelta voi nousta kyytiin.

Savonlinnassa lounasruokailu opetusravintola Paviljongissa, osoite Rajalahdenkatu 4, Savonlinna, kello 11.00 noutopöydästä:

Kylmiä alkuruokia

Kirkasta lohikeittoa ja ruiskrutonkeja

Broilerinleikettä

Curry-kastiketta

Paahdettua bataattia

Paprika-sipulipaistosta

Mustikka-jogurttimoussea ja marinoituja marjoja

Kahvia ja teetä

Ruokajuomana jäävesi.

Teatteriesitys alkaa kello 13, kesto n. 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan. Sen jälkeen n. kello 15.45 lähtö paluumatkalle. Teatterimatkan hinta on 30 euroa jäseneltä sisältäen myös avustajan kustannukset. Maksu peritään linja-autossa. Varaathan tasarahan. Matkan toteu-tumisen ehto on vähintään 25 osallistujaa. Lippuja on ennakkoon varattu 36 kpl. Sitovat ilmoittautumiset 4.10. men-nessä toimistoon puhelin 013 129 954 tai 050 350 6050.