MUUT IL­MOI­TUK­SET


Digi-päivä on peruttu

Joensuun seudun glaukoomakerho on peruttu

VERROKKI-RYHMÄ on peruttu toukokuun loppuun saakka

Vammaisille tarkoitettu vertaistukiryhmä VERROKKI -ryhmässä vammaiset voivat luottamuksellisesti jakaa arkielämäänsä ja ajatuksiaan yleisestä elämästä kahvin / teen ääressä. Verrokissa pidetään vaihtelevia teemoja sekä vierailijoiden käyntejä luennoimassa eri aiheista. Ryhmässä pyritään erityisesti lähimmäisten auttamiseen ja tukemiseen eri tavoin. Lopussa pidetään hartaushetki.

Ryhmä kokoontuu seurakuntakeskuksella Kirkkokatu 28 kello 13-15 seuraavin aihein:

19.3. Sateenkaari kirkossa. Vieraana pastori Katri Vilen Joensuun seurakunnasta

23.4. Saavutettavuuden näkökulmia kirkossa ja seurakunnassa. Vieraana rovasti Riitta Kuusi Mikkelistä.

28.5. Kysytään papilta. Vieraana Matti Innanen Pielisensuun seurakunnasta.

Tervetuloa niin vanhat kuin uudet jäsenet!

Ennen ryhmän aloittamista on kahvitarjoilu. Lisätietoa halutessasi ota yhteyttä erityisdiakoni Tuula Mertaseen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla, puhelin 050-3660892,

sähköposti tuula.mertanen@evl.fi

Henkilökohtaisen avun päivä on peruttu


SOLARIS LOMAT

NÄKÖVAMMAISTEN AIKUISTEN LOMA

Ohjelmassa on eri-ikäisille ja -kuntoisille sopivaa liikuntaa ja muuta virkistävää ohjelmaa sekä vertaistukea.

  • Lomat on tarkoitettu näkövammaisille aikuisille, lapsia ei voi ottaa mukaan lomalle.

  • Kerro hakemuksessa näkövammastasi.

  • Viiden vuorokauden täysihoitoloman omavastuuhinta on 60 € henkilöltä.

  • Lomalle voi hakea myös avustajan kanssa, merkitse hakemukseen avustaja henkilötunnus ja nimi.

  • Majoitus kahden hengen huoneissa.

  • Hakuaika päättyy kolme kuukautta ennen lomaa.

  • Tuettu loma voidaan myöntää korkeintaan joka toinen vuosi.

  • Valinnat tehdään taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein.

LOMIEN AJANKOHDAT 2020

Lehmirannan lomakeskus
4.-9.5.

Kylpylähotelli Sani
8.-13.6.

Ruissalon Kylpylä

13.-18.7.

Loma- ja kurssikeskus Koivupuisto
9.-14.8.

Hotelli Kivitippu
13.-18.9.

Vesileppis
4.-9.10.

Imatran Kylpylä
8.-13.11.

JOULULOMAN HAKU AVAUTUU ALKUVUODESTA 2020

Lisätietoa ja hakulomakkeita saa myös sähköpostilla solaris@solaris-lomat.fi tai soittamalla palvelunumeroon 0600 418 200 klo 9-12 Puhelun hinta on 0,07 €/min + paikallispuheluverkon maksu.Oikeuksienvalvonnan kuukausitiedote


Voit kysyä koronan vaikutuksista kaupungin palveluihin

seuraavista kanavista:

Soittamalla numeroon 013 337 3000 arkisin klo 9-16.

Laittamalla WhatsApp-viestin numeroon 050 67281.

Verkkolomakkeella joensuu.fi/kysy-koronasta.

Sähköpostilla koronainfo@joensuu.fi

 

Lisäksi tietoa korona-apulistoista ja yhteystiedoista eri alueilta saa soittamalla Jouni Keräsen numeroon

044 771 1159 tai soittamalla toimiston numeroon

050 350 6050.

Saavutettava viestintä on monipuolista ja tavoittaa eri ihmiset

Viestintä on meille ihmisille elintärkeä asia. Monipuolisesti toteutettu, saavutettava viestintä on yhdenvertaisuutta parhaimmillaan. Viestinnän saavutettavuus tarkoittaa monia asioita. Siihen liittyy muun muassa selkeä kieli, viestinnän saatavuus eri aistein, verkkosivujen käyttäminen eri apuvälineiden avulla ja mahdollisuus käyttää omaa äidinkieltä. Pistekirjoitus, äänitteet, näkemisen apuvälineet ja tietotekniset ratkaisut ovat toisiaan täydentäviä tiedonsaantitapoja.

Saavutettavuusdirektiivi

Yhteiskunnissa ja yhteisössä viestintä on tehnyt digiharppauksen. Tuore saavutettavuusdirektiivi ja sitä seuraava kansallinen lainsäädäntö vaativat viranomaisia tekemään digitaaliset palvelut saavutettaviksi. Direktiivi määrittää vähimmäisvaatimukset julkisen hallinnon verkkopalveluiden ja mobiilisovellusten saavutettavuudelle. Tällä halutaan varmistaa, että valtion ja kuntien verkkopalvelut ovat kaikkien kansalaisten käytettävissä – myös niiden henkilöiden, jotka käyttävät esimerkiksi apuvälineitä asioidessaan verkossa. Saavutettavuusvaatimusten soveltaminen käynnistyy portaittain 23.9.2019.

Saavutettavuusdirektiivi

Oikeuksienvalvontayksikön viestintätavat

• Luemme näitä kuukausitiedotteita äänilehtiin ja julkaisemme näitä sekä liiton sisäisillä sähköisillä alueilla että kaikelle kansalle liiton julkisilla nettisivuilla

• Lähetämme sähköistä uutiskirjettä näkövammaisten lasten ja nuorten perheille. Uutiskirjeeseen kokoamme ajankohtaisia valtakunnallisia asioita, tapahtumia ja lasten ja nuorten tai heidän perheittensä kokemuksia. Uutiskirje on luettavissa tietokoneella ja ilmestyy neljä kertaa vuodessa.

• Päivitämme sosiaalisessa mediassa Facebook-sivuamme, jonka nimi on ”Näkövammaisen sosiaaliturva ja -palvelut”. Sieltä löytyvät mm. eri alueiden tapahtumat, tuoreita uutisia ja linkkejä.

• Äänitämme tämä vuonna podcasteja ”Tästä pitää puhua - näkökulmia näkövammaisuuteen”, joita voit kuunnella tietokoneella tai älypuhelimella. Podcastilla ei ole vakiintunutta suomenkielistä käännöstä, suomennos voisi olla esimerkiksi soitinlähetys, podiohjelma, podio, äänijulkaisu tai syöttöjakso. Podcastiä ei lähetetä tiettyyn aikaan kuten radio-ohjelmaa vaan kuuntelija voi kuunnella sen digitaalisessa muodossa tietokoneelta tai älylaitteelta silloin kun hänelle sopii.

• Otamme kantaa ja esiinnymme asiantuntijoina Twitter-palvelussa, ja kuvia julkaistessa käytämme ALT-tekstejä. Alt-teksti on vaihtoehtoinen tekstiattribuutti kuvan koodiin. Alt-tekstiä käytetään, jos kuva ei syystä tai toisesta lataudu, tai henkilö on muutoin esteellinen katsomaan kuvaa. Tällöin teksti kuvailee kuvan sisällön.

• Julkaisemme materiaaleja ja oppaita nettisivuillemme sellaisissa muodoissa, jotka avautuvat näkövammaisten käyttämillä ruudunlukuohjelmilla.

Anna palautetta

Toivomme, että viestimme helposti, ymmärrettävästi ja saavutettavia viestintäkanavia käyttäen. Kehittyäksemme tarvitsemme palautetta ja tässä yhteydessä pyydämme palautetta näistä kuukausitiedotteistamme. Millaisia sisältöjä kuukausitiedotteisiin toivoisit? Mihin olet ollut tyytyväinen, mitä kannattaa vaalia? Mistä voitaisiin luopua?

Vastata voit alla olevan linkin kautta sähköisesti webropol-kyselylomakkeella tai ottamalla yhteyttä alueesi Näkövammaisten liiton oikeuksienvalvonnan asiantuntijaan. Vastauksia kerätään 31.7. saakka.

Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa palautetta vastaanottaa Tapio Tiilikainen p. 050 - 5965 012 tai sähköposti tapio.tiilikainen@nkl.fi

Linkki kyselylomakkeeseen https://link.webropolsurveys.com/S/CD0B6A17057D0029Tapio Tiilikainen

Oikeuksienvalvonnan asiantuntija

Näkövammaisten liitto ry.

Kauppakatu 17 b, 80100 JOENSUU

P. 050-596 5012

www.nkl.fi